Wandelcoaching, helderheid door een goed lopend gesprek

Behoefte aan een luisterend oor?
Op zoek naar een sparring partner?
Behoefte aan een klankbord?

Soms is therapie te veel en een gesprek met een vriend te weinig. Dan kan ik je als wandelcoach precies dat bieden wat je nodig hebt; genoeg om daadwerkelijk verder te kunnen. Wandelcoaching is een prettige en ontspannen manier om tot inzicht en helderheid te komen. Bijvoorbeeld in Arnhem in park Sonsbeek, tijdens de middagpauze of aan het einde van de werkdag.

Wandelen als therapie

Rustig wandelen in de natuur is ontspannend en rustgevend. Je gedachten komen tot rust en je zintuigen worden geprikkeld. Albert Einstein adviseerde al om het probleem niet aan te pakken op het niveau van het probleem, de oplossing komt als je durft los te laten. De natuur biedt je een omgeving van onvoorwaardelijke aandacht waardoor het openen van jezelf gemakkelijker gaat. Zo kan jouw innerlijke wijsheid samenvloeien met de universele wijsheid. Met elke stap die jij zet komt het leven namelijk naar jou toe. Het valt je als het ware toe. Wonderbaarlijk eenvoudig hoe de omgeving je naar inzicht helpt.

Jij neemt je kwestie mee. Ik luister, prikkel en confronteer. Daarbij zorg ik dat je op je pad blijft of er misschien juist één vindt. Soms laat ik je met opzet een andere weg nemen of staan we stil op een kruising. En soms maken we een omweggetje en ploegen we door de figuurlijke modder. Door het ritmische lopen te midden van de natuur, het vrijuit kunnen praten, het niet elkaar continu in de ogen hoeven kijken, ontstaat er een vanzelf- sprekendheid waarbij je tot helderheid en inzicht komt.

Klankbord nodig? Ik loop graag een eindje met je op

Na ongeveer een uur tot anderhalf wandelen sluiten we af. Jij geeft zelf aan of je behoefte hebt aan een vervolgafspraak. Jij weet namelijk zelf wat je nodig hebt, ik ben er als klankbord om je te helpen dat weer naar boven te halen.
Spreekt je dit aan, mail of bel me dan gerust om een afspraak te maken.

 

Labyrintwandeling

Naast een gewone wandelcoachingsessie is het ook mogelijk een labyrintwandeling te doen. Deze labyrintwandeling organiseer ik elke maand. Het labyrint kun je zien als een metafoor voor je levensweg. De weg is het doel, er is geen einddoel. In het lopen word je je bewust van jouw houding, jouw manier van door het leven gaan en ontdek je eventuele belemmerende factoren.

Denk je dat dit wat voor je is, neem dan contact met me op.
Een labyrintwandeling kan zowel individueel als in groepjes van maximaal zes personen worden gelopen.

Lees meer over de maandelijkse labyrintwandeling in Park Sonsbeek, Arnhem>>

Heeft u vragen over wandelcoaching of wilt u meer informatie >>

“Elke keer weer een ervaring rijker, belemmeringen uitgesproken, gevoelens laten komen en gaan, contact met mezelf, mijn behoeften, wensen, liefdes, kwaliteiten. Aarden.
En zo weer een stap dichterbij mezelf.” (Anke M.)

 

 

 

“Vonny gaf flink tegengas en had
de scherpte om door mijn maskers heen te kijken. Door aarding en verbeelding van levenskeuzes,
kon ik makkelijker keuzes maken.”
(Marianne B.)

 

 

 

 ‘Jouw ferme aanpak in de coachingsessie heeft me heel goed geholpen. Ik heb mezelf ook aangepakt en ben weer op de goede weg. Heel hartelijk dank, het was heel lastig voor me, dat heb ik ook laten weten, maar het was een hele goeie spiegel.’ (Liesbeth V.)

 

 

 

 

 

 

Spreng wandelcoaching