Wandelcoaching, helderheid door een goed lopend gesprek

  • Behoefte aan een luisterend oor?
  • Op zoek naar een sparring partner?
  • Behoefte aan een klankbord?

Soms is therapie te veel en een gesprek met een vriend te weinig. Dan kan een coach je als wandelcoach precies dat bieden wat je nodig hebt; genoeg om daadwerkelijk verder te kunnen. Wandelcoaching is een prettige en ontspannen manier om tot inzicht en helderheid te komen.

Wandelen als therapie

Rustig wandelen in de natuur is ontspannend en rustgevend. Je gedachten komen tot rust en je zintuigen worden geprikkeld. Albert Einstein adviseerde al om het probleem niet aan te pakken op het niveau van het probleem, de oplossing komt als je durft los te laten. De natuur biedt je een omgeving van onvoorwaardelijke aandacht waardoor het openen van jezelf gemakkelijker gaat. Zo kan jouw innerlijke wijsheid samenvloeien met de universele wijsheid. Met elke stap die jij zet komt het leven namelijk naar jou toe. Het valt je als het ware toe. Wonderbaarlijk eenvoudig hoe de omgeving je naar inzicht helpt.

Jij neemt je kwestie mee. Een coach luistert, prikkelt en confronteert. Daarbij zorg hij of zij dat je op je pad blijft of er misschien juist één vindt. Soms laat hij je met opzet een andere weg nemen of staan jullie stil op een kruising. En soms maken jullie een omweggetje en ploegen jullie door de figuurlijke modder. Door het ritmische lopen te midden van de natuur, het vrijuit kunnen praten, het niet elkaar continu in de ogen hoeven kijken, ontstaat er een vanzelfsprekendheid waarbij je tot helderheid en inzicht komt.

Klankbord nodig? Een coach loopt graag een eindje met je op

Na ongeveer een uur tot anderhalf wandelen sluiten jullie af. Jij geeft zelf aan of je behoefte hebt aan een vervolgafspraak. Jij weet namelijk zelf wat je nodig hebt, een coach is er als klankbord om je te helpen dat weer naar boven te halen.

Spreekt je dit aan, mail of bel een coach dan gerust om een afspraak te maken.

Labyrintwandeling

Naast een gewone wandelcoachingsessie is het ook mogelijk een labyrintwandeling te doen. Deze labyrintwandeling organiseert een coach elke maand. Het labyrint kun je zien als een metafoor voor je levensweg. De weg is het doel, er is geen einddoel. In het lopen word je je bewust van jouw houding, jouw manier van door het leven gaan en ontdek je eventuele belemmerende factoren.