Ziekte als handreiking naar spirituele groei
Of je nu 18 bent of 88, een ziekte kan je wereld op z’n kop zetten en kan veel vragen oproepen. Waarom overkomt mij dit? Waar heb ik dit aan verdiend? Wat heb ik misdaan? Deze overtuigingen lijken voort te komen uit een moralistische opvatting over schuld en boete.

  • Je bent ziek en je bent in behandeling binnen de reguliere gezondheidszorg. Daarnaast heb je behoefte om vanuit spiritueel oogpunt naar je ziekte te kijken.
  • Je bent ziek en nu je terugkijkt op je leven heb je de behoefte om de balans op te maken. Misschien heb je twijfels, worstel je met schuldgevoel of voel je je angstig.
  • Je bent ziek en je hebt behoefte aan een gesprek over zingeving. Je hebt een kerkelijke achtergrond maar je Godsbeeld sluit niet meer aan bij je geloof van toen. Lichaam en geest zijn één.

Wat er op geestelijk niveau gebeurt, heeft altijd zijn weerslag in het lichaam. Pijn, kwalen en ziekten kun je zien als signalen van disbalans. De signalen kunnen je aanwijzingen geven ten aanzien van bepaalde overtuigingen over jezelf en het leven.

Overtuigingen die al sinds tijden diep ingekerfd zitten op onze ziel, zijn niet altijd even gemakkelijk te herkennen en te duiden. Door contact te maken en goed te luisteren naar je lichaam kan je ziel zich weer laten horen en daarmee komen tot heling. Op fysiek niveau kunnen cellen, weefsels en uiteindelijk organen zodanig beschadigd zijn waardoor herstel niet altijd meer mogelijk is. Op zielniveau is elk stapje naar heelwording er één en dat komt jouw essentie ten goede.

Hoe kan een coach je helpen?

Jullie hebben een aantal gesprekken. Hoeveel dat er zijn is afhankelijk van jouw behoefte. Jullie maken gebruik van verschillende werkvormen. Dat kan zijn lichaamswerk, meditaties en visualisaties, maar ook tekenen en collages maken.

  • Je laat de belemmerende overtuiging ten opzichte van jezelf los.
  • Je veroordeelt jezelf niet langer en bevestigt de heilzame intentie om jezelf liefdevol te bejegenen.
  • Je laat wrok en boosheid ten opzichte van jezelf los.
  • Je vergeeft jezelf en de ander om zo vrij te zijn en verder te gaan.

Wacht niet langer en neem contact op.